Sommige mensen, inclusief mijzelf, vinden het jammer dat mijn teksten zo weinig vormvast zijn. Daar moest eens wat aan gebeuren. Dus heb een sonnet geschreven, naar een litanie die ik vaak fietsend afsteek.

SONNET


Fuck you fuck you fuck you.
Fuck you. Fuck. Fuck,
fuck you, fuck you, fuck,
F*ck you. FU & FU2
 
You & you & you. Fuck
You. Fuck him, fuck her. Fuck all.
Fuck it, fuck it, fuck it. Fuck.
Fuck, fuck you, fuck you all
 
Fuck you. Fuck you fuck
the system, fuck you, fuck fuck
fuck, fuck you. Fuck you.
 
Fuck it bigtime, fuck you too
and you and you and you – fuck
off. Fuck you. Fuck me. Fuck 

Pa-fucking-lescue, 30 DEC 2018
the finger
the finger

8 gedachtes over “Sonnet

 1. Beste neef, Dit is niet het laatste wat ik van je bewaard heb, maar het komt vaak wel het eerst in mijn zoeklijst. Waarschijnlijk verdacht want AI en zoekgeschiedenis. Zonder tantedag vragen wij ons soms af: is alles nog top in Soest en omstreken? Of komen jouw kolom’s tegenwoordig in mijn spam? Verkeerde bubble ingeschoten?

  Lang verhaal kort. Vandaag begin ik voor de derde maal in Hikmet. Nu maar de engelse vertaling. Laatste poging is pagina 180 (leeslint) in de nl vertaling. Het indrukwekkend epos wil me niet lukken. Benieuwd, hoe is dat bij jou? Misschien zit ik in een verkeerde fase (bijna 70, midlife moet toch over zijn). Alle vestdijks, kafka’s meerdere vertalingen, gunter grass de bot pakte me pas de vierde keer, itt marilyn monroe is ulysses me nog niet gelukt, welke vertaling origineel of uitleg ik ook volg, de registers ontgaan me blijkbaar, mann ohne eigenschaften idem dito, maar vanaf as I lay dying vond/vind? ik alles van sound and the fury fantastisch

  ik zit nu te huilen bij johnny99cash1983, spotify is toch ook wel wat

  Beste groet, groeten aan vrouw, moeder Loes en heer (h)Alewijn! Waarschijnlijk ook namens Elly mijn liefste

  >

  Like

  1. Hallo Neef Wi,,

   dank voor je bericht. Graag ga ik even zitten voor een goed antwoord…en sta weer op om de tent hier schoon te maken en ga weer zitten en raak ook verdwaald op Spotify. Een vriend van mij publiceert elke maand een openbare afspeellijst met muziek die hij die maand heeft geselecteerd – en hij luitsert elke dag een groot deel van de dag, en, niet onbelangrijk, hij heeft een smaak die ik grotendeels deel. Je kan ‘m opzoeken n volge op Spotify: Kas Makaske.
   En dan koop ik even een nieuwe koptelefoon (JBL) en stroomt het huis vol met kinderen en kleinkinderen. Ik ben trotse stiefopa van 3, en 2 daarvan spoken nu hier. Het is me wat.
   O, en luister eens Craven Faults. Een ontdekking van mezelf, maar ook gedeeld door voornoemde Kas Makaske. Een soort Minimal Kraftwerk maar dan van nu. Rustig. In de beste stukken gebeurt bijna niets, maar als je erin meegaat is het een trip.

   Hikmet – tja, sommige meesterwerken zijn gewoon ook niet door te komen, of zijn inderdaad niet bestemd voor de fase waarin je zit. Ik heb bij voorbeeld nooit Moby Dick uitgelezen. De Bot vond ik de essrte keer meteen geweldig. De tweede keer lezen ook. Berlin Alexanderplatz vond ik lastiger, dat ging pas de tweede keer. De Ulysses, die van James Joyce dan, was aan mij niet besteed (die van Homeros ben ik nooit aan toegekomen, ik heb ook geen Grieks gehad op school). Ik heb denk ik meer bladzijden gelezen van Finnegan’s Wake, faszinierend, geestverruimend, maar eigenlijk niet te volgen voor de argeloze lezer. Nu lezend: de Driestuiverroman van Brecht en Nietzsche (altijd leuk), Jenseits von Gut und Bose, maar dan in het Nederlands. De laatste tijd ook wel thrillers gelezen, in het origineel Amerikaans.

   Mijn eigen stukjes op Palescue.com – na het (Fuck You) Sonnet heb ik toch nog heel wat op het blog gezet. Dat Sonnet was van eind 2018. Ik heb het even opgezochtt: in 2019 heb ik 12 stukjes gemaakt, in 2020 31. Afgelopen jaar (2020) heb ik onder andere een serie oude columns uit de jaren ’90 gerecycled onder de titel Nette Nul. Ze staan in een sparte rubriek op palescue.com. Nette Nul is een omdraaiing van Lunetten, de wijk in Utrecht waar ik toen woonde. Ik schreef de stukjes voor een wijkblad en na bijna 30 jaar bleken de meeste nog leeswaardig genoeg.
   Daarnaast is ook de rubriek Z00 Palescue verder gevuld, de column over beestjes voor het blaadje van de regionale dierenbescherming. Volgende week moet ik er weer 1 inleveren. Doorgaans schrijf ik dan precies 300 woorden over 1 dier wat je ook in het dagelijks leven kan tegenkomen. Ik denk dat de volgende over beestjes in het algemeen gaat, de micro-organismen die aan de basis van ons ecosysteem staan en wat ineen dreigt te storten.

   En de vrouw was bijzonder ingenomen met de groeten, die aan moeder loes heer Alewijn staan klaar voor verzending. Groeten terug alvast namens allen, en natruulijk ook aan Elly.

   Like

 2. Zelf krijg ik “midden in de winternacht ” maar niet uit mijn hoofd…. Groeten aan schrijver en alle medekolomlezers, stille jaarwisseling en Goed 2019 van neef Wim

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.