Algemeen

Deze WordPress is de voortzetting van Palescue’s Kolom op Blogger. Inmiddels staan die berichten uit de jaren 2011-2016 ook hier. 

Natuurlijk is Palescue een anagram van mijn eigen naam. Die wordt vaak verkeerd verstaan en verschreven. Ik dacht, vergeefs, dat één woord zou helpen.
Palescue maakt als mijn alter ego leuke dingen, voor aan de muur en om te lezen, en soms allebei tegelijk.
Palescue is tussen 1806 en 1982 geboren in Noordwest-Europa, “Onder de adem van de Maas“, en opgegroeid tussen heuvelrug en horizon. Voelt zich thuis op landgoederen en schepen maar heeft op geen van beide ooit gewoond, leerde Nederlands als eerste taal en is altijd blijven leren lezen en schrijven. Sinds een aantal jaar schrijft hij ook in beelden, met kleur en materiaal.

Palescue laat zich kopen

Bundel

Sinds enige tijd is mijn bundel ‘Weg is altijd ergens, Titel 2: Verzameling uit de gele ordner’ te koop via deze link. Je kan het natuurlijk ook via mij kopen. Ik heb zonet een doosje besteld om door te verkopen, misschien wel aan jou. Je krijgt er dan optioneel een pretpakket van signering en persoonlijke overhandiging bij.

De gele ordner uit de titel is de tweede die ik heb gevuld, tussen circa 1990 en 2006. Ongeveer tientitelgedicht jaar daarvoor begon ik mijn werk te verzamelen in een antieke, grijze ordner. Een selectie daarvan verscheen in 1994 als ‘Caesar’s Paleis’, zeg maar Titel 1. Om het verhaal rond te maken heb ik een paar van die oudere, en nieuwere,  gedichten overgenomen in deze bundel. Er is nog genoeg moois over – een nieuwe bundel met ouder werk verschijnt hopelijk later.

De afgelopen tien jaar heb ik een derde, witte ordner volgeschreven en vandaag de dag verzamel ik teksten in een blauwe. Ook hieruit hoop ik in de toekomst een selectie te laten verschijnen. Bij de samenstelling van deze bundel heb ik me niet alleen beperkt in de tijd, maar ook in de lengte van de teksten.

De tekeningen in Weg is altijd ergens zijn overigens jonger dan de gedichten, met uitzondering van die bij het titelgedicht op pagina 43. De tekening is, net als de overige, los van de tekst gemaakt en verbeeldt ‘een palescue aan de wandel’. Toen ik de figuur Palescue uitvond was het in eerste instantie een soort stripfiguur.

Uitgebeeld ingelijst

De berichten op deze blog bestaan nogal eens uit zelfstandige teksten of plaatjes. Wil je die op papier, voor thuis aan de muur? Dat kan.

Handgeschreven versies van gedichten en prints van collages en tekeningen zijn te koop vanaf €10,-. Bij speciale afmetingen, lijstwerk of papierwensen wordt dat navenant duurder.

Laat een berichtje achter met je wensen en we gaan aan de slag.

Publicaties

Columns

  • Zoo Palescue, vanaf maart 2017 in Veren & Vachten, St. Dierenzorg Eemland
  • Nette Nul, 1990-1993, in Wijkblad De Lunet (Lunetten, Utrecht)

Overige publicaties

 Exposities

  • Artishock, Soest, juni 2016, Groepstentoonstelling Galerij, Eigen Werk
  • Kunstlint in de Lente (Soest) 2013, maart 23-24
  • Kunstroute Soest, sep 2012, Mouse Painting
  • Kunstroute Soest, sept 2010, Bankje

Optredens

  • Artishock, boekpresentatie 2016, met Kamal Hors (ud) en Semmy Prinsen (sax)
  • Kunstroute Soest 2012; 2009, met Gert Muts (piano)
  • Artishock, Soest 2010, met Semmy Prinsen (sax)
  • Schiller Theater, Utrecht 1994 met Benjamin (gitaar) en Merel (actrice)

Contact

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.